Publication 3

‘Μαμά, έφτιαξα ένα ρομπότ΄!

 

Η ρομποτική για τα παιδιά και τους νέους, είναι ένας νέος, συναρπαστικός κόσμος ο οποίος, όταν καλούνται να τον εξερευνήσουν, τους παρασύρει σε μια διαδικασία δημιουργίας, ομαδικής εργασίας ώστε όχι μόνο να εξοικειωθούν με την τεχνολογία του μέλλοντος αλλά να την αξιοποιήσουν προς όφελος τους.

 

Μπορούν λοιπόν τα παιδιά να φτιάξουν το δικό τους ρομπότ; Φυσικά και ναι και το διαπιστώσαμε συνομιλώντας μαζί τους, μετά από μια βόλτα μας στο Grammar Institute!

 

Ευαγόρας Στυλιανού (17 χρ.) – Μηχανή Φραπέ

‘Η μηχανή φραπέ ήταν μια ιδέα της στιγμής μετά από ‘πρόκληση’ από παιδιά που μας αστείεψαν αν μπορούν τα ρομπότ να κάνουν φραπέ! Αποδεχθήκαμε την πρόκληση και θέσαμε ένα στόχο να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο ρομποτικό έργο. Ξεκινήσαμε με ιδέες με ιδέες, άρχισε να εργαζόμαστε για τη δομή του έργου και στη συνέχεια για τον προγραμματισμό. Έχουμε κάνει πολλές δοκιμές, βρήκαμε μερικά λάθη στη δομή και κάναμε τις αλλαγές που χρειάζονταν για την καλύτερη απόδοση του ρομπότ. Ξοδέψαμε πολλές ώρες εργασίας, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο’.

 

Κατερίνα Γεωργίου (16 χρ.) – Αστερίας βιοφωτισμού

‘Η έμπνευση προήλθε από την θάλασσα και την ομορφιά της! Ο αστερίας μας αναβοσβήνει για να προσελκύσει το ταίρι του αλλά και για να υπεράσπιστεί από τα μεγαλύτερα ψάρια. Ξεκινήσαμε οργανώνοντας το πλάνο εργασίας μας και σχεδιάζοντας το ρομπότ μας με πηλό και Little Bits, αυτό ήταν και το κομμάτι που απολαύσαμε περισσότερο. Συζητήσαμε τις ιδέες μας ως ομάδα για το πως θα δημιουργήσουμε τον αστερία μας και έτσι ανακαλύψαμε πως δουλεύει ο βιοφωτισμός’.

 

Σπυρίδωνας Επαμεινώνδας, (10 χρ.)– Ρομπότ μεταφοράς

Φτιάξαμε ένα ρομπότ μεταφοράς το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει νερό και φαγητό, μεταξύ άλλων. Εννοείται πως περάσαμε φανταστικά φτιάχνοντας το και πως μάθαμε πολλά!

 

Αξίζει να δώσεις στο παιδί σου την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του, βελτιώνοντας τον τρόπο σκέψης του με νέες, πρωτοποριακές μεθόδους μάθησης. Και αυτό μπορείς να το κάνεις στο Grammar Institute. Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στο www.thegrammarinstitute.com